Звездата на чилийския национален отбор и халф на Ювентус Артуро Видал се е разбрал с Реал (Мадрид) за 5-годишен договор. Остава само „кралският” клуб да постигне споразумение с „бианконерите” за трансферната сума и да приключи сделката, съобщават испанските медии.

Испанският гранд следи отдавна изявите на чилиеца, но се твърдеше, че се е отказал от него заради катастрофата с неговото Ферари в нетрезво състояние. В момента 28-годишният футболист е в родината си Чили, където се готви за финала в турнира Копа Америка срещу Аржентина.

Каталунското издание sport.es твърди, че "белият балет" е преговарял с агента на Видал през последните дни и се е стигнало до споразумение за личните условия на играча, както и за подписването на договор за пет сезона.

Реал (Мадрид) ще се опита да смъкне трансферната цена на полузащитника, тъй като Ювентус иска за него 30 милиона евро. Очаква се трансферът да бъде обявен официално в най-скоро време, въпреки че Арсенал и Ливърпул също проявяват интерес към чилиеца. Английските медии дори твърдяха, че халфът е постигнал споразумение с "топчиите" от Лондон.