Реал (Мадрид) готви поредния си рекорден трансфер, твърди “Дейли Мирър”. Според британското издание Кралския клуб е готов да плати през лятото 120 милиона паунда за суперзвездата на Барселона Лионел Меси.

Ако трансферът се осъществи, това ще бъде най-шокиращото преминаване от футболист от “Камп Ноу” на “Сантяго Бернабеу”. Вероятно това ще предизвика далеч по-сериозни сътресения от трансферите в тази посока на Бернд Шустер (1988 г.), Михаел Лаудруп (1994 г.) и Луиш Фиго (2000 г.)

Оригиналният план на Реал (Мадрид) да направи офертата от 120 милиона паунда, каквато е клаузата за откупуване в договора на Меси, преди участието на Барселона на финала на Шампионската лига на стадиона на “Белия балет”.

Каталунците отпаднаха от Интер на полуфиналите на турнира, но президентът на Кралския клуб Флорентино Перес не се е отказал от намерението си да направи шокиращото предложение. През миналото лято той похарчи над 220 милиона паунда за Кристиано Роналдо, Кака, Шаби Алонсо, Карил Бензема, Алваро Арбелоа и Раул Албиол, но Реал вероятно ще остане без трофей през този сезон./БЛИЦ