Преследващият спечелване на 10-а рекордна европейска клубна титла Реал (Мадрид) ще има за съперник английския гранд Манчестър Юнайтед на 1/8-финалите в Шампионската лига. Друг мегасблъсък от тази фаза на най-комерсиалния европейски клубен турнир е между италианския колос Милан и считания за най-добър отбор в света към момента Барселона.

От останалите 1/8-финални двойки силно впечатление прави и тази между английския гранд Арсенал и немския колос Байерн, който през миналия сезон не успя да спечели трофея, въпреки че достигна до финал на своя "Алианц Арена" в Мюнхен.

Жребият, изтеглен в централата на УЕФА в швейцарския град Нион, отреди и другите двойки: Галатасарай - Шалке 04, Селтик - Ювентус, Шахтьор Донецк - Борусия (Дортмунд), Валенсия - ПСЖ и Порто - Малага.

Отборите, спечелили групите, са гости в първите мачове на 12/13 и 19/20 февруари и домакини на реваншите – съответно на 5/6 и 12/13 март. Жребият за четвъртфиналите ще се проведе на 15 март, а финалът на Шампионската лига е на 25 май на стадион „Уембли“ в Лондон.

Носителят на трофея от миналия сезон Челси изненадващо напусна надпреварата още след края на груповата фаза и ще продължи участието си напролет в турнира Лига Европа.

Жребий за 1/8-финалите на Шампионската лига:

Галатасарай (Турция) - Шалке 04 (Германия)
Селтик (Шотландия) - Ювентус (Италия)
Арсенал (Англия) - Байерн (Мюнхен, Германия)
Шахтьор (Донецк, Украйна) - Борусия (Дортмунд, Германия)
Милан (Италия) - Барселона (Испания)
Реал (Мадрид, Испания) - Манчестър Юнайтед (Англия)
Валенсия (Испания) - ПСЖ (Франция)
Малага (Испания) - Порто (Португалия)

Заб. (Първите срещи са на 12/13 и 19/20 февруари, а реваншите на 5/6 и 12/13 март).