ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Реал Мадрид записа десети обрат от началото на сезона след 2:1 при визитата си на Лас Палмас в мач от 22-ия кръг на испанската Ла Лига и се изкачи на върха във временното класиране. Голямата звезда на гостите Джуд Белингам не взе участие в срещата заради натрупани жълти картони.

Още в петата минута Родриго бе изведен очи в очи с Алваро Вайес, но вратарят на Лас Палмас спаси удара на бразилеца в долния десен ъгъл.

В 32-рата минута Лас Палмас имаше сериозни претенции за дузпа, след като Дани Себайос препъна Сержи Кардона, но съдиите решиха, че няма основания за 11-метров наказателен удар. Две минути след това Кардона получи топката в наказателното поле и преодоля Лунин, но топката срещна напречната греда. В 36-ата минута Винисиус Жуниор бе изведен в наказателното поле и стреля незабавно под напречната греда, но Алваро Вйаес спаси с великолепен рефлекс.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Две минути след почивката Мунир Ел Хадади можеше да даде аванс на Лас Палмас, след като получи в наказателното поле и стреля към долния ляв ъгъл, но Андрий Лунин отрази удара му. Шест минути след това домакините от Канарските острови все пак излязоха напред в резултата. Хави Муньос проби отдясно и намери Снадро Рмаирес с успореден пас, а нападателят с едно докосване преодоля Лунин за 1:0. Само четири минути след това попадение на Дани Карвахал правилно не бе зачетено от съдиите заради засада.

В 65-ата минута Едуардо Камавинга прехвърли защитата на "канарчетата" и подаде към Винисиус, който с по-слабия си ляв крак стреля към далечния ляв ъгъл и прати топката в мрежата за 1:1. В 84-ата минута „кралският“ клуб стигна до пълен обрат. Тони Кроос центрира великолепно от корнер и намери Орелиен Чуамени, който скочи най-високо в наказателното поле, за да засече в мрежата за 1:2, донасяйки трите точки за Реал Мадрид.

След успеха си "кралете" са първи с актив от 54 точки. Тимът от Канарските острови пък е на осма позиция с 31 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!