Реал (Мадрид) оглави в класирането в Примера, след като победи с 3:2 тима на Севиля навръх 108-годишния си юбилей. “Белият балет” сътвори обрат с голове на Роладо, Рамос и Ван дер Ваарт, като преди това Шаби си бе вкарал автогол, а Драгутинович бе направил 0:2.

Двубоят започна равностойно, въпреки че Реал владееше по-често топката. В 9-та минута обаче гостите попариха „Сантяго Бернабеу”, след като Навас центрира отдясно за Капел, който върна в наказателното поле на „белия балет”, където Шаби Алонсо си отбеляза злощастен автогол – 1:0 за Севиля.

Натискът на столичани се засилваше, но те така и не успяваха да намерят пътя към мрежата на Палоп. Втората част започна с още по-голям натиск на Реал. В 53-ата минута Драгутинович изпълни фаул от около 35 метра, но той бе нещо средно между удар и центриране, а стражът на „белия балет” Касияс се намеси слабо и допусна кълбото да се оплете в мрежата му – 2:0.

Голът като че ли само ядоса “кралския клуб”, който започна обрата. В 60-ата минута Марсело опита подаване в наказателното поле, топката се отклони в крак на бранител на Севиля и попадна в Роналдо, който отблизо с левия крак опъна мрежата зад Палоп – 1:2. Три по-късно Гути стреля от около 20 метра с левия крак, но топката срещна напречната греда. Реферът обаче бе забелязал рикошет в крак на играч на Севиля и отсъди корнер, след който Рамос се оказа най-съобразителен и с глава изравни статуквото – 2:2.

В даденото от рефера продължение напрежението стигна връхната си точка. В 91-ата минута в наказателното поле на гостите се заформи страхотно меле, в което Палоп спаси няколко шута, а в последния момент топката отиде в Роналдо, който изглеждаше, че ще вкара, но след изстрела му кълбото срещна тялото на Раул и опасността премина. Секунди по-късно обаче Реал все пак стигна до безценния гол, след като Рамос центрира отдясно, Игуаин засече с глава, Палоп не се намеси много добре и при добавката Рафаел ван дер Ваарт прати „белия балет” на върха в Ла Лига.

Това стана благодарение и на равенството на Барселона – 2:2 с Алмерия. Дивисион. Каталунците завършиха мача с човек по-малко, след като Ибрахимович получи директен червен картон в 59-ата минута за удар без топка, а в главно действащо лице се превърна Меси, който спаси точката за своите с двете си попадение в срещата. На два пъти андалусците повеждаха чрез Сисма (12) и Пуйол (57-автогол). За каталунците изравняваше Лео Меси, записал своя 19-и гол в Примера дивисион.

Реал оглави класирането с 62 точки, с по-добра голова разлика от Барса./БЛИЦ

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН, 25 КРЪГ
На 6 март (събота)
Депортиво (Ла Коруня) – Тенерифе 3:1

Алмерия – Барселона 2:2

 Реал (Мадрид) – Севиля 3:2

На 7 март (неделя)
18:00 часа Малага – Херес
Баланс: 1 мач, 1 равенство

18:00 часа Еспаньол – Виляреал (ТВ +)
Баланс: 21 мача, 4 победи за Еспаньол, 10 равенства, 7 победи за Виляреал

18:00 часа Майорка – Спортинг (Хихон)
Баланс: 9 мача, 3 победи за Майорка, 2 равенства, 4 победи за Спортинг (Хихон)

18:00 часа Осасуна – Хетафе
Баланс: 11 мача, 3 победи за Осасуна, 2 равенства, 6 победи за Хетафе

20:00 часа Атлетик (Билбао) – Валядолид (ТВ +)
Баланс: 79 мача, 33 победи за Атлетик (Билбао), 22 равенства, 24 победи за Валядолид

22:00 часа Сарагоса – Атлетико (Мадрид)
Баланс: 105 мача, 33 победи за Сарагоса, 30 равенства, 42 победи за Атлетико (Мадрид)

На 8 март (понеделник)
22:00 часа Валенсия – Расинг (Сантандер)
Баланс: 77 мача, 36 победи за Валенсия, 14 равенства, 27 победи за Расинг (Сантандер)

Заб.:
Посочените баланси са само за мачовете между отборите в Примера дивисион.