Жирона се препъна у дома за 1:1 с Атлетик Билбао в последен мач от 14-ия кръг в испанската Ла Лига и остана на втората позиция с по-лоша голова разлика от Реал Мадрид.

Първото полувреме завърши без попадения, но положения не липсваха. Цели 14 удара бяха отправени общо към двете врати, а Жирона дори прати топката в мрежата чрез Ерера, но бе отсъдена засада на Савиньо в развитието на атаката.

За Атлетик пък Ойан Сансет бе близо до гол, но Газанига спаси.

Десет минути след началото на втората част Жирона поведе. Каталунците равиха много бъраз атака, която завърши с пас към Виктор Циганков. Украинецът остана очи в очи с Унай Симон и с левия крак шутира в близкия ъгъл, за да даде аванс на своя тим.

В 67-та минута Атлетик изравни след страхотна контраатака. Баските преодоляха дистанцията от своето наказателно поле до противниковото такова с 2 паса. Асистенця направи Сансет за голмайстора Иняки Уилиямс.

До края на срещата домакините опитаха на няколко пъти отново да отбележат, но това така и не се случи.

В класирането Жирона вече е на втора позиция с 35 точки и по-слаба голова разлика от Реал Мадрид, а Атлетик прогресира до пето място с 25 точки и по-добри показатели от Реал Сосиедад.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!