Клуб номер 1 на XX век Реал (Мадрид) продължава с пазаруването на турски национали от Бундеслигата. След като вчера “белият балет” обяви трансфера на Нури Шахин от новия германски шампион Борусия (Дортмунд), до края на седмицата ще бъде представен и Хамит Алтънтоп, чийто договор с Байерн (Мюнхен) изтича в края на сезона и няма да бъде продължаван.

Според “Марка” преговорите между Реал и Алтънтоп са в напреднала фаза и се очаква още тази седмица той да подпише договор за следващите 4 години. Слуховете за трансфер на 28-годишния турския национал в “кралкския клуб” се появиха още миналата седмица, но явно нещата са доста сериозни и най-вероятно Алтънтоп ще изиграе последния си мач за Байерн в събота срещу Щутгарт на “Алианц Арена”, когато и ще си вземе сбогом с феновете на баварците.

Роденият в Гелзенкирхен турски национал ще премине със свободен трансфер в Реал (Мадрид) и ще подпише договор до лятото на 2015 година. Преди това Алтънтоп дойде и в Байерн със свободен трансфер през 2007 година от Шалке 04, където също като при баварците не бе твърд титуляр. През този сезон Алтънтоп игра в 25 мача на Байерн, като в 7 от тях започна като титуляр. /БЛИЦ