Испанският гранд Реал (Мадрид) показа уважение към обявилия оттеглянето си от футбола Андрес Иниеста. "Лос бланкос" публикуваха на официалния си сайт специално съобщение, посветено на легендата на Барселона и испанския футбол. Иниеста сложи край на професионалната си кариера на 40-годишна възраст, като за последно игра в отбора от ОАЕ Емиратс Клуб. Преди това той носеше фланелката на японския клуб Висел Кобе между 2018 и 2023 година. Иниеста е юноша и дългогодишен футболист на Барселона, където започва кариерата си през 2002-а.

"Реал Мадрид, президентът на клуба и Борда на директорите биха искали да изразят своето признание и възхищение към една от най-големите легенди на испанския и световния футбол".

Андрес Иниеста обогати спорта чрез своя футбол и ценности, в допълнение към многобройните трофеи, които спечели през кариерата си. Емблематичният му гол на финала на Световното първенство през 2010 година в ЮАР ще остане завинаги в паметта на всеки испански фен.

Реал Мадрид иска да пожелае на него и семейството му всичко най-добро в тази нова глава от живота му", се казва в изявлението на Реал (Мадрид).

Друг голям европейски гранд - Байерн (Мюнхен), също почете Иниеста, но с публикация в "Инстаграм".