Реал (Мадрид) победи с 2:0 Милан и записа трети пореден успех в "Групата на смъртта" в Шампионската лига, в която са още Аякс и Оксер. След днешния си триумф многомилионната селекция на Жозе Моуриньо събра пълен актив от 9 точки и поведе убедително в Група "G". "Росонерите" са втори с 4. Аякс победи с 2:1 Оксер в другата среща и също има 4 точки в актива си. Френският тим е на последното място без спечелена точка след 3 поредни загуби.

Точни във вратата на Милан бяха Кристиано Роналдо и Месут Йозил в рамките само на няколко секунди. В 13-ата минута португалската звезда се разписа във вратата на Марко Амелия директно от пряк свободен удар, изпълнен от границата на наказателното поле. Секунди след това на стража на гостите му се наложи да вади топката за втори път от мрежата си. Този път Роналдо напредна по лявото крило, подаде към Месут Йозил, той около точката на дузпата нанесе удар, който се отби в тялото на Даниеле Бонера и попадна във вратата на Милан - 2:0.

2.JPG

До края на мача положенията за гол бяха създавани предимно от играчите в бяло, които надиграха "росонерите", но така и не успяха да ги победят с по-изразителен резултат.

До почивката близо до попадение бяха Игуаин, Роналдо, Йозил и Ди Мария. Чак в 26-ата минута гостите от Италия отправиха първия си удар по посока на вратата на Реал. Джанлука Дзамброта засече от воле една 3.jpgлошо изчистена топка, но ударът му излезе в аут.

Домакините доминираха и през второто полувреме. В 53-ата Амелия спаси опасен удар с глава на Игуаин. Малко по-късно и Сами Кедира пробва силата на своя изстрел, но доста неточно.

Десетина минути преди края Пато изведе отлично Златан Ибрахимович, но шведът не успя да намали резултата. След това и Робиньо обстрелва Икер Касияс, но неточно.

Срещата на "Сантяго Бернабеу" започна с любопитна случка, след като запалянко нахлу на терена и бе подгонен от стюарди, като един от тях му влезе доста грубо в краката и го повали на земята.

На 3 ноември Милан приема Реал и ще има шанс да мъсти за днешната издънка, а в другата среща от Група "G" Аякс гостува на Оксер. /БЛИЦ

Реал (Мадрид) - Милан 2:0
1:0 Кристиано Роналдо (13), 2:0 Месут Йозил (14)

real
Реал: 1.Икер Касияс, 2.Рикардо Карвальо, 3.Пепе, 12.Марсело, 14.Шаби Алонсо, 24.Сами Кедира, 17.Алваро Арбелоа, 23.Месут Йозил (83-10.Ласана Диара), 7.Кристиано Роналдо, 22.Анхел ди Мария (87-11.Естебан Гранеро), 20.Гонсало Игуаин (89-9.Карим Бензема)


milanМилан:
1.Марко Амелия, 19.Джанлука Дзамброта, 25.Даниеле Бонера, 13.Алесандро Неста, 77.Лука Антонини, 10.Кларънс Зеедорф, 21.Андреа Пирло, 8.Дженаро Гатузо (59-27.Кевин-Принс Боатенг), 7.Алешандре Пато (78-9.Филипо Индзаги), 80.Роналдиньо (71-70.Робиньо), 11.Златан Ибрахимович


Мадрид, "Сантяго Бернабеу" - 71 657 зрители
Съдия: Педро Проенса (Пор)
Жълти картони: Анхел ди Мария (Реал); Даниеле Бонера, Лука Антонини, Кевин-Принс Боатенг (Милан)