Реал Мадрид победи Депортиво Ла Коруня. Това е първи успех на “белите” на "Риасор" от 18 години. Гостите откриха резултата всвоя полза още в 13-ата минута, когато Естебан Гранеро се разписа за 0:1. Пет минути преди края на първото полувреме пък френският нападател Карим Бензема удвои преднината на своя отбор, бележейки за 0:2.

При този резултат двете единайсеторки се оттеглиха на почивката, а останалите две попадения паднаха чак към края на двубоя. В 87-ата минута Иван Санчес Рики бе точен от дузпа и намали преднината на “кралския клуб” до 1:2. В последната минута от редовното време обаче Карим Бензема записа името си сред голмайсторите за втори път и сложи точка на спора, оформяйки крайното 1:3.

С трите спечелени точки Реал Мадрид вече има актив от 47 точки, но си остава на втора позиция, тъй като настоящият шампион и лидер в Примера дивисион, Барселона, е събрал 52 точки.

Барса победи Спортинг Хихон с 1:0 в среща от 20-ия кръг от испанската Примера дивисион, играна на стадион "Ел Молинин". В 13-ата минута Иниеста даде страхотен пас към Златан Ибрахимович, който засече топката с глава и отправи удар, но той не попадна във вратата на съперника. В 31-ата минута резултатът бе открит, Иниеста асистира на младия талант Педро, който заби топката в мрежата зад Хуан Пабло. Това бе 15-ят гол на юношата на тима от началото на настоящата кампания и номер 50 за тима му в шампионата.

През втората част момчетата на Хосеп Гуардиола не успяха да увеличат преднината си, като с пропуски се отличиха голмайсторът Педро и аржентинската звезда на Барса - Лионел Меси./БЛИЦ