Реал (Мадрид) посреща Атлетико (Мадрид) в първи мач от полуфиналите от турнира за Купата на Краля на Испания. Двубоят е с начало 21:00 часа и ще бъде предаван по Филм + за територията на България.
 
Мачът е повече от градско дерби, тъй като двата тима бяха финалисти в миналогодишната битка за трофея. Тогава Атлетико победи с 2:1, а сега излиза от позицията на лидер в Примера дивисион.
 
Реал развали серия от няколко поредни победи с равенство (1:1) с Атлетик Билбао, докато "дюшекчиите" имат цели три хикса в последните си 10 мача. Атлетико спечели последните два мача срещу Реал (2:1 и 1:0), докато Реал записа успех през април миналата година.
 
За Реал ще играе получилият червен картон в двубоя с Атлетик Билбао Кристиано Роналдо, който днес става на 29 години, както и капитанът Икер Касияс, който се появява само в срещите за Купата през този сезон. За Атлетико ще липсва Давид Вия, но в игра ще се появи новото попълнение Диего.
 
Очаква се двата тима да започна с минута мълчание в чест на бившия футболист и на двата тима и треньор на испанския национален тим Луис Арагонес.
 
Ето вероятните 11 за двубоя на "Сантиаго Бернабеу" тази вечер:
РЕАЛ: Касияс, Коентрао, Рамос, Пепе, Арбелоа, Ди Мария, Модрич, Шаби Алонсо, Роналдо, Бейл и Бензема.
АТЛЕТИКО: Куртоа, Инсуа, Годин, Миранда, Хуанфран, Коке, Габи, Арда Туран, Диего, Раул Гарсия и Диего Коста.
 
Гледайте Реал (Мадрид) - Атлетико (Мадрид) - ТУК