Реал Сосиедад записа драматична победа в гостуването си на Гранада и се наложи с 3:2 в двубой от междинния шести кръг в испанската Ла Лига.

Домакините откриха резултата в деветата минута, когато се разписа Херман Санчес след центриране на Рубен Рочина от корнер. Този резултат се запази до почивката, а през втората част паднаха цели четири попадения.

Гостите успяха да обърнат развоя на мача в рамките на осем минути. Първо, Аритс Елустондно изравни в 52-ата с хубав удар след подаване на Микел Оярсабал от корнер, а след час игра Микел Мерино донесе пълния обрат. Той се разписа с изстрел от границата на наказателното поле, след като овладя топката след рикошет.

Гранада обаче не се отказа и на свой ред изравни в 70-ата минута, когато се разписа Луис Мия от дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Андер Гевара, който имаше и вина за първото попадение на домакините.

В 82-ата минута обаче Реал стигна до победата. Елустондо се оказа на точното място, като овладя една избита топка в наказателното поле и отблизо я прати във вратата за крайното 2:3.

Реал Сосиедад излезе трети във временното класиране с 13 точки. Гранада остава без победа в опасната зона на 18-ата позиция с едва 3 точки.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕТО В ИСПАНИЯ