Реал Сосиедад спечели с 1:0 при визитата си на Атлетик (Билбао) в баското дерби от 25-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Още в първата минута Ариц Адурис от домакините вкара гол, който не бе признат заради положение на засада. В 15-ата вратарят на „лъвовете” от Билбао Горка Ираисос на два пъти спаси изстрели на Джонатас, който обаче се реваншира две минути по-късно, вкарвайки победен красив гол с шут от границата на наказателното поле след пас на Карлов Вела.

В 33-ата минута Иняки Уилиямс надбяга Юри Берчиче в наказателното поле и останаха съмнения за дузпа, каквато не бе отсъдена, а футболистът на домакините напусна контузен, заменен от Раул Гарсия.

След почивката домакините бяха по-активни, но не създадоха много голови положения пред вратата на гостите от Сан Себастиан. В 51-ата минута резервата Раул Гарсия бе близо до изравняване след удар с глава, но мерникът му изневери. В 66-ата минута пропуск направи и Адурис. До края на мача не се случи нищо запомнящо се и Реал Сосиедад си тръгна с трите точки от „Сан Мамес”.

След успеха си Реал Сосиедад излезе на девето място във временното класиране с 33 точки. Атлетик (Билбао) е осми с 35 точки.

 Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!