Реал (Мадрид) размаза с 4:0 Аякс на собствения му "Амстердам Арена" в мач от Група "G" на Шампионската лига, игран пред повече от 48 000 зрители. Многомилионната селекция на Жозе Моуриньо като че ли забрави за предстоящото в понеделник Ел Класико с Барселона и без да се пести надигра по категоричен начин холандския гранд. Заради тежкото поражение Аякс няма шанс да продължи напред в Шампионската лига.

Карим Бензема откри резултата за Реал в 36-ата минута, а Алваро Арбелоа удвои в 44-ата. Два гола след почивката добави звездата Кристиано Роналдо, който оформи категоричната победа за селекцията на Моуриньо.

За Кристиано Роналдо и съотборниците му това бе четвърта победа в Група "G". Реал остана на върха с 13 точки, вторият Милан има 8. Двата отбора със сигурност продължават на 1/8-финалите, като им предстоят протоколни последни срещи в групата. На третата позиция е Аякс с 4 точки, а Оксер има 3 в актива си. На 8 декември Милан приема гранда от Амстердам, а Реал домакинства на френския тим.

В началото на двубоя на "Амстердам Арена" липсваха опасностите и пред двете врати. По-активни бяха гостите, които откриха резултата в 36-ата минута. След центриране от фаул Месут Йозил технично с пета свали топката към Карим Бензема, който я прати в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Маартен Стекеленбург - 0:1.

Минута преди края на първото полувреме Реал удвои преднината си. Кристиано Роналдо изпълни фаул, топката се отби в стената, но попадна право в Алваро Арбелоа, който отправи силен изстрел от около 25 метра и след рикошет в тялото на Луис Суарес кълбото отново се озова във вратата на домакините - 0:2.

В началото на второто полувреме Роналдо се озова сам срещу Стекеленбург, но не успя да го преодолее. Това обаче се случи в 70-ата минута. Звездата на Реал получи топката от включилия се на смяна Анхел ди Мария и с диагонален удар покачи на 3:0 за тима си. В 81-ата минута отново Роналдо се озова в прегръдките на съотборниците си. Гостите получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Урби Емануелсон срещу Месут Йозил. Зад топката застана Роналдо, който оформи крайното 4:0 за Реал.

В края на двубоя Шаби Алонсо и Серхио Рамос си изкараха червени картони, за да бъдат наказани за протоколния мач на 8 декември срещу Оксер, но да бъдат на линия за 1/8-финала. /БЛИЦ

Аякс - Реал (Мадрид) 0:4
0:1 Карим Бензема (36), 0:2 Алваро Арбелоа (44), 0:3 Кристиано Роналдо (70), 0:4 Кристиано Роналдо (81-дузпа)

ajaxАякс: 1.Маартен Стекеленбург, 2.Грегори ван дер Вийл, 3.Тоби Алдервейрелд, 4.Ян Вертонген, 5.Върнан Анита, 10.Сием де Йонг (76-18.Расмус Линдгрен), 6.Ейонг Енох, 7.Миралем Сюлеймани (88-8.Кристиан Ериксен), 11.Урби Емануелсон, 9.Мунир Ел Хамдауи (46-20.Деми де Зеув), 16.Луис Суарес


realРеал: 1.Икер Касияс, 17.Алваро Арбелоа, 4.Серхио Рамос, 12.Марсело, 18.Раул Албиол, 14.Шаби Алонсо, 21.Педро Леон (65-22.Анхел ди Мария), 10.Ласана Диара, 23.Месут Йозил, 7.Кристиано Роналдо, 9.Карим Бензема


Амстердам, "Амстердам Арена" - 48 491 зрители
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)
Жълти картони: Ейонг Енох, Деми де Зеув (Аякс); Серхио Рамос, Кристиано Роналдо, Шаби Алонсо, Раул Албиол (Реал) 
Червени картони
: Шаби Алонсо (87-Реал), Серхио Рамос (90+1-Реал)