В невероятен и много луд мач, превърнал се в голов трилър, Арсенал победи Рединг със 7:5 като гост след продължения и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на лигата в Англия. Гостите от Лондон извършиха истински подвиг, след като 37-ата минута губеха с 0:4, но успяха да сторят чудото и да изтръгнат крайната победа по един изключително драматичен начин в спиращ дъха спектакъл. Редовното време завърши 4:4!

“Кралските поданици” започнаха много мощно и още в 12-ата минута вече водеха в резултата. Робсън-Кану центрира отлично към Джейсън Робъртс и таранът засече топката в мрежата – 1:0. 6 минути по-късно Макклиъри се опита да намери с пас Робъртс и в опита си да избие защитникът на “топчиите” Кошчелни простреля собствената си врата – автогол и 2:0 за Рединг. Секунди по-късно преднината на домакините стана комфортна. Арсенал се опита да организира контраатака след един корнер, но Шамак загуби владението на топката. Майкъл Лейгъртууд напредна и с топовен шут простреля безпомощния страж Дамиан Мартинес – 3:0! Но това съвсем не беше всичко.

В 37-ата минута Маклиъри центрира перфектно от дясното крило, а Ноел Хънт излезе най-съобразителен в пеналта на гостите и с глава вкара за 4:0! Това вече означаваше тотален резил за Арсенал. Момчетата на Арсен Венгер се хвърлиха в атака и успяха да върнат едно попадение до почивката. Бързият Тио Уолкът овладя пас от Аршавин, надбяга защитата и копна топката над вратаря за 1:4.

През второто полувреме на терена имаше само един отбор – този на гостите. В 64-ата минута резервата Жиру засече центриране от корнер на Уолкът и прониза Адам Федеричи за 4:2. В 89-ата минута Кошчелни се реваншира за грешката си при автогола и намали на 4:3.

“Артилеристите” не се предадоха и в 5-ата минута на добавеното време успяха да изпратят мача в продължения. Защитата на Рединг се замота в пеналта, Уолкът стреля без забавяне в долния ъгъл – 4:4.
В 103-ата минута Маруан Шамак се отаза на върха на триходова комбинация с участието и на Жиру и Аршавин и от 22 метра обърна мача – 4:5.

В 116-ата минута Рединг изравни след спорно положение за засада чрез Погребняк – 5:5! Лудостта на “Мадейски” обаче продължи. Буквално в 120-ата минута Аршавин проби отляво, нахлу в пеналта и стреля. Защитник изби от голлинията, но топката попадна точно на пътя на Уолкът, който вкара за 5:6. “Кралските поданици” тръгнаха на отчаян щурм да изравняват и се оголиха отзад. Шамак изскочи сам срещу Федеричи и технично го прехвърли - 7:5 за Арсенал, и сложи край на този феноменален мач!



R5-7A by fasthighlights-2013