Микеле Лейджъртууд се превърна в герой за Рединг. Националът на Антигуа и Барбуда вкара малко преди края победния гол за успеха с 1:0 над Нотингам в мач от 44 кръг на Чемпиъншип. Триумфът спечели на “роялистите” промоция във Висшата лига.
 
Лейджъртууд засече пас на Йън Харт от фаул в 81-ата минута и прати тима си в английския елит след четиригодишно отсъствие. Въпреки загубата Нотингам запази мястото си в Чемпиъншип за следващия сезон, след като Ковънтри допусна домакинска загуба с 0:1 от Милуол.
 
Рединг загуби от Суонзи плейофа за място във Висшата лига през миналия май, но сега си спечели директна промоция, въпреки че през лятото продаде нападателя си Шейн Лонг на Уест Бромич.
 
“Роялистите” имат два мача, за да спечелят битката със Саутхемптън за титлата в Чемпиъншип. “Светците” се нуждаят от две точки в оставащите кръгове, за да се присъединят към Рединг при новаците във Висшата лига.
 
Саутхемптън победи Питърбро с 3:1 като гост. Уест Хям остава на трето място, след като направи 1:1 при гостуването си на Бристъл Сити.