Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап призна, че миналото лято е искал да привлече в състава Дженаро Гатузо. Халфът на Милан се прочу преди няколко дни, когато налетя на помощника на Реднап – Джо Джордън, след края на първия осминафинал в Шампионскагта лига. “Шпорите” победиха с 1:0 в Милано.

“Ще призная, че бяхме близо до привличането на Гатузо миналото лято. Беше ни предложен от мениджър. Аз дори му бях треньор в благотворителен мач”, заяви Хари Реднап.

“След мача с Милан преди няколко дни мислех, че идва, за да ме поздрави, да ми стисне ръката. Секунди след това обаче той налетя върху Джо. Имал съм контакти с Гатузо и преди, мислех, че е фантастичен човек. Страхотен футболист, с когото лесно се разбираш. Но онази вечер пред 80 хиляди фенове да загубиш ума си...”, допълни още мениджърът на Тотнъм.

“Само истински човек може да се сдържи и да не отвърне, когато е нападнат. Само истински човек може да остане с високо вдигната глава, когато го блъскат. Този истински мъж е първият ми асистент – Джо Джордън. Той държа ръцете зад гърба си през цялото време, в което Гатузо го бе хванал за гърлото”, завърши Реднап./БЛИЦ