Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап разкритикува колегите и като цяло английския футбол. Специалистът има традиционна рубрика в таблоида "Сън", в която даде мнението си за провала на младежкия национален тим на Европейското първенство в Израел. "Трите лъва" записаха три загуби ( от Израел, Норвегия и Италия) и напуснаха безславно турнира.

"Беше ми болно да гледам, как се представяме толкова слабо срещу другите отбори в Израел, а имаме много талантливи млади играчи. Най-важното е, че английският футбол трябва да се промени и това трябва да започне от най-високо ниво. Ходжсън и всички селекционери на младежките и юношеските отбори трябва да работят в тази насока", пише Реднап.

"Ние просто не знаем как да играем футбол! Просто ритаме топката напред, а това не води до нищо. Децата не тренират по правилния начин от най-ранна възраст, а това се отразява и на националния отбор", откровен е специалистът.

"Погледнете поколението на Джерард, Лампард, Руни и другите. Като отделни играчи те са страхотни, няма кой да се сравнява с тях. Но заедно никога не постигат нищо. Причината за това е, че ритаме топката напред в празните пространства и чакаме нещо да стане. В международния футбол на най-високо ниво не може да правиш така, защото подаряваш топката на съперника. Най-важното е владеенето й, печеленето на топката, когато не е у теб. По този начин контролираш играта. Нямаме треньори, които вярват в този начин на игра, а имаме нужда от тях", горчиво заключва Големия Хари.