Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап отхвърли спекулациите около бъдещето на Роман Павлюченко в клуба и настоя, че се надява нападателят да остане в Северен Лондон.

Руският национал пристигна на “Уайт Харт Лейн” от Спартак (Москва) през септември и вече има 14 гола в първия си сезона в Англия.

Вчера нападателят се появи като резерва и донесе победата на тима си с 1:0 над Уест Хям, като този успех остави шансове на тима на Хари Реднап да се бори за място в Топ 7 на Висшата лига.

Последните спекулации пращаха Павлюченко в Челси, където мениджър е националният селекционер на Русия Гуус Хидинк. Холандецът след края на сезона ще остане само консултант на “сините”, но минава за почитател на качествата на нападателя.

Пред “Съндей Мирър” Реднап обяви за желанието си да задържи нападателя, но не скри изискването си руснакът да подобри играта си.

“Искам да задържа най-добрите си играчи. Роман има още какво да подобри, но технически е футболист от Топкласа, заяви мениджърът на Тотнъм. – Ако трябва да съм честен, той се справя отлично. Вкара няколко важни гола у дома, но чувствам, че може още повече, тъй като е превъзходен играч.”

Павлюченко не успя да спечели титулярно място в последните 5 мача на Тотнъм, но вчерашното му попадение изглежда ще му донесе стартова позиция в предстоящия мач срещу борещия се за оцеляване Нюкасъл./БЛИЦ