Защитникът на Барселона Жерар Пике е застрашен от увеличено наказание, след като обвини рефер, че преднамерено му е показал червен картон в мача със Спортинг (Хихон) в събота (3:1).
 
Президентът на Испанската съдийска комисия Санчес Арминио обяви, че арбитрите ще подадат жалба срещу Пике в спортно-техническата комисия към футболната федерация.
 
“Думите на Пике са тежки и сериозни. Разбирам, че всеки човек може да се ядоса, но трябва да се отнасяме с уважение един към друг. Точно заради това ние ще подадем оплакване”, заяви Арминио пред радио “RNE”.
 
Пике бе изгонен в 47-ата минута, когато събори Мигел де лас Куевас при борба за топката на границата на наказателното поле в съботния мач.
 
“По време на почивката аз казах на рефера, че е имало дузпа срещу Кейта. Тогава той ме е нарочил. Имам чувството, че преднамерено ме изгони от игра”, заяви 25-годишният защитник.
 
Въпреки победата над Спортинг (Хихон) Барселона остава на 10 точки зад Реал (Мадрид) в класирането. Треньорът на каталунците Пеп Гуардиола призна, че тимът му има минимален шанс да догони Кралския клуб.