Германският селекционер на Гърция Ото Рехагел изненада футболната общественост в страната като извика дебютант за предстоящите баражи за класиране на Мондиал 2010 срещу Украйна.

В селекцията на Крал Ото попадна 21-годишният нападател на Олимпиакос Костас Митроглу, който впечатлява с изявите си от началото на гръцкото първенство.

Гърция, която завърши на второ място в Група 2 след победи над Латвия и Люксембург, се изправя срещу Украйна на “Олимпийския стадион” в Атина в събота и гостува в Донецк четири дни по-късно.

Митроглу, който бе титуляр в младежкия национален тим до 2007 г., вероятно ще остане резерва за сметка на нападателя на Нюрнберг Ангелос Харистеас, пропуснал последните две квалификации заради контузия.

Бившият нападател на Аякс ще се бори за място в стартовия състав в конкуренцията на Йоргос Самарас, Теофанис Гекас и Димитрис Салпингидис.

Още един впечатляващ младок е включен в състава на Рехагел – нападателят на ПАОК Василис Кутсианикулис, който заменя контузения нападател на Айнтрахт (Франкфурт) Йоанис Аманатидис./БЛИЦ