Рома се наложи с 3:2 като гост на Торино в мач от 37 кръг на Серия „А“ и по този начин си гарантира участие в груповата фаза на Лига Европа през следващия сезон.

Един Джеко, Крис Смолинг и Амаду Диавара бяха точни за „вълците“. По този начин Джеко постави рекорд, ставайки едва четвъртият играч в историята на римляните с поне 16 гола в три различни сезона. Останалите са Родолфо Фолк, Педро Манфредини и Амедео Амадей. 

Още повече, че босненецът се изравни с Волк на четвърто място във вечната реализаторска класация на „вълците“ във всички турнири. Двамата имат по 106 попадения.

За Торино се разписаха Алехандро Беренгер и Вилфрид Синго. Така Рома с 67 точки твърдо заема пето място кръг преди края. Торино е 16-и с 39 пункта и гарантирано място в Серия „А“.

Ювентус, който предсрочно си осигури титлата, загуби с 0:2 при гостуването си на Каляри. Лука Галиано (8 минута) и Джовани Симеоне (45) бяха точни за домакините.

Интересното е, че за първи път от три години „бианконерите“ допускат два гола през първото полувреме на мач от Серия „А“. Освен това играчите на „Старата госпожа“ отправиха 34 безрезултатни удари към вратата на Каляри, който е 13-и в класирането с 45 точки.

Федерико Киеза се отличи с хеттрик за Фиорентина за убедителния успех с 4:0 над Болоня. Никола Миленкович също се разписа. Киеза е първият италианец вкарал три гола за „виолетовите“ в един мач от първенството от началото на 2014 г. насам. За последно това стори Алберто Акуилани. Фиорентина е на десето място с 46 точки, колкото има и 12-ият Болоня.