Пенярол спечели уругвайското „Ел Класико“ срещу Насионал с 5:0. Двубоят беше част от 12 кръг на местното първенство. Това е най-голямата разлика в полза на Пенярол в мачовете между двата тима от 1953 г. насам.
 
Бившият нападател на Ювентус Марсело Салайета откри резултата в 12-ата минута, а Дамиан Макалусо удвои с глава точно преди почивката. Шансовете на Насионал бяха намалени от червения картон на Дарвин Торес в началото на втората част, а след това тимът получи голове от Хорхе Родригес и Луис Агиар (автор на две попадения).
 
Това беше последното дерби за 38-годишния нападател на Пенярол Антонио Пачеко, който слага край на кариерата си. Той е участвал 59 пъти в уругвайското „Ел Класико“, като е записал 30 победи. Бившият играч на Интер Алваро Рекоба, също 38-годишен, изигра последното си дерби с екипа на Насионал.
 
Победата остави Пенярол на първо място във втория дял на шампионата на Уругвай с 26 точки, една повече от Уондърърс, който обърна останалия с осем играчи на терена Суд Америка за успеха с 3:1.