Рен оглави класирането във френската Лига 1 след първия кръг. Тимът стартира впечатляващо и разби с 5:1 като гост новака в Лига 1 Дижон.

Виктор Уго Монтано откри за гостите в 34-ата минута, а две по-късно същият асистира на Жюлиен Фере за 2:0. В последната минута на първото полувреме Брис Жовиал върна едно попадение за домакините, но в 50-а Разак Буекари надбяга защитата на Дижон и сам срещу вратаря Жан-Даниел Падовани не сгреши за 3:1.

Три минути след това домакините пропуснаха дузпа чрез Грегори Тил и окончателно отпаднаха от битката. До края на срещата Кадер Мангане и ветеранът Александър Тетей оформиха крайното 5:1.

В другата среща от снощи Сен Етиен изненадващо се наложи с 2:1 в Бордо над местния тим, който продължава да затъва. Мишел Сиани си вкара автогол в 18-ата минута, след като прати топката в мрежата след прехвърлящ над вратаря удар на Бакари Сако. В 31-ата минута нападателят от Габон Пиер-Емерик Аубамеянг удвои за зелените от Сен Етиен с удар от ъгъла на наказателното поле.

11 минути след началото на второто полувреме домакините отбелязаха почетното попадение от дузпа, реализирана от бразилеца Жусие.

ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 1 КРЪГ
Аячо – Тулуза 0:2
Брест – Евиан 2:2
Каен – Валансиен 1:0
Олимпик (Марсилия) – Сошо 2:2
Монпелие – Оксер 3:1
Нанси – Лил 1:1
Ница – Олимпик (Лион) 1:3
ПСЖ – Лориен 0:1
Дижон – Рен 1:5
Бордо – Сент Етиен 1:2