Рен победи у дома втородивизионния Анже с 3:2 полуфинален сблъсък от турнира за Купата на Франция и се класира за финала на надпреварата.

Двубоят започна кошмарно за домакините, които изоставаха в резултата още в 3-ата минута, когато Еуделин асистира на Мохамед Ятара, който бе точен за 0:1. Рен обаче бързо взе инициативата и в 15-ата минута изравни чрез Ола Тойвонен за 1:1. В 36-ата минута пък полският национал Камил Гросицки се възползва от пас на Докуре и направи обрата пълен – 2:1.

След почивката в 48-ата минута Жан Макун увеличи преднината на домакините – 3:1, като асистенцията отново бе дело на Докуре. Гостите направиха всичко възможно по силите си, за да се върнат в мача, но едва в 89-ата минута получиха право да изпълнят дузпа, превърната в гол от Мохамед Ятара за 3:2. За повече обаче нямаше време и така Рен се класира за финала.

Другият полуфинал е межди Гингам и Монако, чийто редици най-вероятно титуляр ще бъде българският нападател Димитър Бербатов. Двубоят е в сряда вечер от 22:00 часа българско време.