Рен остана начело на френската Лига 1, след като в мач от 9 кръг направи нулево равенство като гост на Ланс, а вторият в класирането Сент Етиен загуби с 1:2 при визитата си на Ница.
 
Контузията на новото попълнение Виктор Уго Монтано означава, че Рен играе в момента без основен нападател и лидерите не застрашиха вратата на Ланс до началото на второто полувреме, когато вратарят Ведран Руние спаси удар на Жиред Кембо-Екоко.
 
За разлика от гостите, предпоследният в класирането Ланс имаше няколко чисти положения, но Тоафалу Маулида и Разак Букари не успяха да ги реализират. 25 минути преди края Маулида не уцели вратата след удар с глава от 6 метра. Рен завърши мача с 10 души след червения картон на резервата Тонго Хамид Думбия.
 
Нападетелят на Сент Етиен Димитри Пайет даде аванс на тима си в 11-ата минута на гостуването на Ница, когато бе точен от дузпа. Френският национал сам си спечели наказателния удар заради фаул на Неманя Пейчинович.
 
Това бе осмия гол на Пайет от началото на сезона, като по-късно в мача той едва не вкара девето попадение в Лига 1, но ударът му с глава срещна гредата.
 
Ница не показваше никаква игра до 22-ата минута, когато Госало Бергесио от Сент Етиен бе изгонен заради груб фаул срещу Ерик Мулунгуй. В началото на второто полувреме домакините изравниха след гол на Антони Муние от воле, а в 67а-ата Шауки Бен Саада вкара победния гол.
 
Това бе първата загуба на Сент Етиен след поражението с 1:3 от ПСЖ в първия кръг на сезона и по-този начин “зелените” позволиха на Рен да дръпне с две точки в челото на класирането./БЛИЦ
 
ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 9 КРЪГ
От 16 октомври (събота)
Оксер – Бордо 0:1
Брест – Арл-Авиньон 0:0
Каен – Монако 0:0
Олимпик (Марсилия) – Нанси 1:0
Монпелие – Сошо 2:0
Тулуза – ПСЖ 0:2
От 17 октомври (неделя)
Ланс – Рен 0:0
Лориен – Валансиен 2:1
Ница – Сент Етиен 2:1
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 17 октомври (неделя): Олимпик (Лион) – Лил
 
КЛАСИРАНЕ: 1.РЕН 19, 2.Сент Етиен 17, 3.ПСЖ 15, 4.Олимпик (Марсилия) 15, 5.Брест 15 и др.