ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Бившият бразилски футболен национал Марселиньо Кариока беше отвлечен и освободен след светкавична намеса на полицията в Сао Пауло. Това стана ясно от пресконференция, която 52-годишният бивш халф на Кориантианс, Фламенго и Валенсия свика в понеделник. Той се показа пред медиите със синина под лявото око.

Марселиньо е бил похитен след концерт на местната музикална звезда Тиагиньо в неделя. След това той отишъл до дома на своя приятелка на име Таис, за да ѝ даде билети за следващото шоу на изпълнителя за деня. Когато спрял пред вратата на къщата, до него се приближили трима мъже.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

„Удариха ме по главата и след това ме сложиха в багажника на една кола. Затвориха капака и вече нямах никаква ориентация къде се намирам“, обясни бившият футболист.

От полицията поясниха, че похитителите са държали Марселиньо Кариока в продължение на ден и половина. Те са поискали от семейството му да плати откуп в размер на 40 000 бразилски реала (около 18 000 долара). Властите са провели бързо разследване. Първо са открили автомобила, зарязан на 25 км от мястото на отвличането, а след това намерили бившия офанзивен полузащитник в къща в крайните квартали на Сао Пауло. Арестувани са двама души.

От думите на Марселиньо става дума ясно, че единият задържан е бившият съпруг на Таис. Освен това бившият бразилски национал поясни, че жената също е била отвлечена. Той се познавал с нея от съвместната им работа в спортна агенция и станали близки приятели, но нямат интимни отношения.

Марселиньо Кариока има четири мача и два гола за националния отбор на Бразилия в периода 1994-2001 г. През почти цялата си кариера е играл в родината си, като през 1997 г. за кратко носи екипа на испанския Валенсия. Известен е с трудния си характер и постоянните спорове с треньорите. С Фламенго става шампион на Бразилия през 1992 г. Като футболист на Коринтианс печели титлата през 1998 и 1999 г., а през 2000 г. триумфира и на първото в историята Световно клубно първенство. Обявен е за най-добър футболист в бразилския шампионат за 1999 г.