Сериозни промени ще настъпят в Ювентус през лятото, след като се провали създаването на Европейската Суперлига. Президентът на „бианконерите“ Андреа Аниели беше един от архитектите на турнира, който просъществува само три дни.

Тоталната подмяна на ръководните фактори се дължи и на факта, че „Старата госпожа“ пропусна възможността да спечели десета поредна титла, а дори и мястото в Топ 4 на класирането е под въпрос.

Според информациите от Италия, треньорът Андреа Пирло ще загуби позицията си след края на сезона. Вчера в Торино е забелязан Масимилиано Алегри, който е топ кандидат за наследник на бившия халф.

Бившият изпълнителен директор на клуба Джон Елкан в сряда е посетил тренировъчната база на Юве и е имал среща с Андреа Аниели, спортния директор Фабио Паратичи и заместник-директора на Борда на директорите Павел Недвед.

Очаква се Аниели да отстъпи позицията си на Алесандро Наси. Вариант е и настоящият изпълнителен директор на Интер Бепе Марота. Договорите на Паратичи и Недвед изтичат през лятото и бъдещето им в „Старата госпожа“ е под въпрос.

Според „Гадзета дело Спорт“, спортният директор на Наполи Кристиано Джунтоли е един от вариантите за заместник на Паратичи. Други източници твърдят, че за поста се спрягат и бившите играчи на тима Давид Трезеге и Алесандро дел Пиеро.

Революцията в Ювентус ще обхване и някои от футболистите в отбора. Бъдещето на Кристиано Роналдо в гранда от Торино остава под въпрос. Подобна е ситуацията и с Пауло Дибала, който все още няма постигнато споразумение за удължаване на договора си, изтичащ през лятото на 2022 г.