ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Организацията, занимаваща се с въвеждане и тълкуване на футболните правила IFAB обяви, че започва тестове на желана от журналисти, фенове, футболисти, треньори и ръководители промяна.

Тя е свързана със задължение на рефера, разглеждащ спорна ситуация с ВАР, да обяви защо взема решение в една или друго посока.

Досега решенията на реферите предизвикваха сериозни дискусии, но от ФИФА заставаха зад съдиите и не даваха обяснения за решенията им.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Тестването ще се приложи в международни състезания, като ще започне още на Световното клубно първенство в Мароко през февруари. Възможно е този подход да се използва и по време на Световното първенство за жени през това лято в Австралия и Нова Зеландия. Обосноваването на взетите решения след преглед на видеоповторения е практика, която може да се види и в други спортове като американския футбол.

Междувременно, от IFAB отхвърлиха други две предложения за нововъведения. Едното беше за временни смени при съмнения за мозъчни сътресения, като ще си останат постоянните смени при тези обстоятелства. Също така не беше прието тестването на въвеждането на часовник, който да се използва в случаите, когато се губи от игровото време на мачовете. Вместо това ФИФА ще препоръча на турнирите да следват модела с по-дълго добавено време, наложен по време на Мондиал 2022.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК