Крилото Хосе Антонио Рейес премина от Атлетико (Мадрид) в родния си клуб Севиля. 28-годишният бивш играч на Реал (Мадрид) и Арсенал се е съгласил да подпише договор до края на сезон 2014/15.
 
Рейес обяви пред испанските медии, че е решил да напусне “дюшекчиите”, въпреки че новият треньор Диего Симеоне го е уверил, че ще разчита на него. Крилото разкри, че здравословното състояние на баща му е изиграло важна роля при взимането на решение за трансфера.
 
Според информациите от Испания Севиля ще плати на Атлетико (Мадрид) 3,5 милиона евро. Това обаче не е окончателната сума, тъй като столичният клуб ще получи и допълнителни бонуси.
 
Хосе Антонио Рейес напусна андалусийския клуб през 2004 г., когато премина в Арсенал срещу 17 милиона паунда, което по това време е рекорд за английски отбор. Той обаче не успя да се адаптира в Лондон и бе трансфериран в Реал (Мадрид) две години по-късно. От 2007 г. играе за Атлетико.
 
Рейес има 21 мача и 4 гола за националния отбор на Испания. Последният му двубой с екипа на “червените фурии” е през август 2006 г.