Завърналият се в елита на Франция Реймс, в който са играли легенди на футбола като Реймон Копа и Жуст Фонтен, регистрира първата си победа за новия сезон, след като надделя у дома срещу Сошо с 1:0 в среща от третия кръг. Това е първи успех на Реймс в Лига 1 от 33 години насам.

През първата част домакините изпуснаха дузпа, след като Камел Гилас не успя да реализира от бялата точка. За играта с ръка в наказателното поле пък Себастиен Коршия получи втори жълт картон и трябваше да остави Сошо с човек по-малко.

Единственото и победно попадение за Реймс реализира Гжегож Кричовяк в четвъртата минута на добавеното време на срещата. Точно когато всички си мислеха, че двата тима ще си поделят точките при нулево равенство, Кричовяк засече топката във вратата след центриране от фаул. При удара му кълбото се отклони от Слоан Приват и влезе във вратата на Пиерк Крос за крайното 1:0.

Така Реймс записа първи точки в Лига 1 и заема 12-о място, докато Сошо е с трета поредна загуба и е на последната 20-а позиция без актив.

ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 3 КРЪГ
От 24 август
Евиан - Олимпик (Лион) 1:1
От 25 август
Ница - Лил 2:2

На 25 август: 
Нанси - Тулуза 0:1
Троа - Лориен 2:2
Реймс - Сошо 1:0
Рен - Бастия 3:2
Валансиен - Аячо 3:0

Предстоящи
На 26 август:
Сент Етиен - Брест
Монпелие - Олимпик (Марсилия)
ПСЖ - Бордо

КЛАСИРАНЕ: 1.ОЛИМПИК (ЛИОН) 7 точки, 2.Валансиен 7, 3.Тулуза 7, 4.Олимпик (Марсилия) 6, 5.Бордо 6 и др.