Рейнджърс ще играе на финала за Купата на Шотландия срещу Хартс, след като успя да отстрани големия си съперник Селтик с 2:1 след продължения. Победата за сините дойде след автогол на защитника Карл Старфелт в 114-ата минута, който прати топката в своята врата след центриране на Калвин Бейси.

Финалът е  21 май.

След нулево първо полувреме Селтик откри резултата в 64-ата минута чрез Грег Тейлър. Роденият в Канада Скот Арфилд изравни в 78-ата.

Въпреки европейския тежък сблъсък, също минал през продължения срещу Брага (Португалия), играчите на Глазгоу Рейнджърс изглеждаха по-свежи и наложиха тотална доминация в средата на терена.

Джо Арибо имаше два шанса с глава, за да даде заслужена преднина, докато удар на Джон Лундстрам се отби във външната част на гредата. Но Селтик, който буквално превърна Хемпдън Прак в крепост в предишните 18 мача тук, имаше една чудесна възможност чрез Конър Макгрегър.

В началото на продълженията Таверниер и Фашион Сакала можеха да вкарат за пълен обрат, но това се случи в 114-ата минута. Глен Камара подхвана атаката, подаде на ляво на Бейси, който центрира и Старфелт не успя да се ориентира и си вкара автогол.