Рейнджърс спечели своята 52-а шампионска титла на Шотландия и първа от 2005 г. насам, след като победи с 3:0 Дънди Юнайтед като гост в мач от последния 38 кръг.

Кайл Лафърти даде ранен аванс на тима си в шестата минута, когато засече центриране на Крис Бойд. В добавеното време на първото полувреме Педро Мендеш удвои преднината на гостите.
 
В 52-ата минута с 31-ия си гол за сезона Бойд затвърди победата на Рейнджърс, докато Дънди Юнайтед пропуска класирането за Лига Европа и отстъпи мястото в квалификационната фаза на Абърдийн, победил Хибърниън с 2:1.
 
Победата на Рейнджърс означаваше, че тимът финишира с 4 точки пред Селтис, който направи нулево равенство като домакин на Хартс.
 
Шампионската титла е първа за мениджъра Уолтър Смит след завръщането му на “Айброкс” и общо осма в двата му престоя начело на Рейнджърс./БЛИЦ
 
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ НА ШОТЛАНДСКАТА ВИСША ЛИГА: 1.РЕЙНДЖЪРС 86, 2.Селтик 84, 3.Хартс 59, 4.Абърдийн 53, 5.Дънди Юнайтед 53 и др.
Заб.: Рейнджърс се класира за груповата фаза на Шампионската лига, докато Селтик ще играе квалификации в турнира. Хартс и Абърдийн ще играят квалификации за Лига Европа. Инвърнес изпада.