Коледа дойде с ден по-рано за Сейнт Мирън и феновете на тима, след като “светците” удариха по шампионските амбиции на Рейнджърс и обърнаха “сините” за победата с 2:1 в мач от 20 кръг на шотландската Висша лига.
 
Гостите от Глазгоу откриха резултата в 14-ата минута чрез Лий Уолъс, но 10 минути по-късно останаха с човек по-малко. Лий Маккълък получи червен картон за удар с лакът срещу Греъм Кери.
 
Домакините стигнаха до успеха в края на първото полувреме. Аарън Муй изравни с далечен удар в 44-ата минута, а Пол Макгоуън вкара победното попадение в добавеното време.
 
През второто полувреме Сейнт Мирън се бранеше успешно, а задачата на играчите бе облекчена в края на мача. Три минути преди края Дорин Гоян получи втори жълт картон и остави гостите с 9 души на терена.
 
Рейнджърс остана начело на класирането, но преднината на тима на Али Маккойст пред Селтик вече е само една точка, въпреки че не много отдавна бе 12 точки.
 
Гръцкият национал Георгиос Самарас вкара двата гола на “детелините” за успеха с 2:1 над Килмарнък. Самарас вкара в добавеното време на първата част и в началото на второто полувреме. Резервата Дани Раки върна едно попадение за гостите три минути преди края.
 
ШОТЛАНДИЯ, ВИСША ЛИГА, 20 КРЪГ
Селтик – Килмарнък 2:1
Дънди Юнайтед – Хибърниън 3:1
Дъндфърмлин – Сейнт Джонстън 0:3
Хартс – Мъдъруел 2:0
Инвърнес – Абърдийн 2:1
Селтик – Килмарнък 2:1
 
КЛАСИРАНЕ: 1.РЕЙНДЖЪРС 48, 2.Селтик 47, 3.Мъдъруел 34, 4.Сейнт Джонстън 29, 5.Хартс 28 и др.