ФК Сеул спечели шампионската титла на Южна Корея, след като в решителен мач от последния кръг на първенството се наложи с 1:0 като гост на Джонбук Моторс.

Бившият нападател на Монако и Арсенал Парк Чу Йонг вкара единственото попадение в срещата. Така ФК Сеул спечели шестата титла в историята си и попречи на Джонбук да стане шампион за трети пореден път.

Джонбук Моторс, който имаше 33 поредни мача без загуба преди поражението от Джеджу Юнайтед преди месец, щеше да триумфира със златните медали и да вземе титлата за пети път в историята си, ако не на тима не бяха отнети девет точки заради подкупи към съдии през 2013 година.

Наложеното наказание означаваше, че Джонбук Моторс и ФК Сеул започнаха последния кръг с равни 67 точки, но домакините имаха по-добра голова разлика и равенство им беше достатъчно за първото място. Парк Чу Йонг, национал на Южна Корея, влезе като резерва и в 59-ата минута се разписа след асистенция на Юн Ил Лок.

Така ФК Сеул взе реванш за трите загуби от Джонбук Моторс през сезона и отпадането с общ резултат 3:5 на полуфиналите на Шампионската лига на Азия. Така Джонбук Моторс ще спори за трофея в турнира срещу Ал Аин (ОАЕ) в два мача – на 19 и 26 ноември.

Сувон загуби от Инчеон с 0:1 и финишира на последното място в класирането, което означава изпадане във втора дивизия. Сеонгнам ще играе плейоф срещу Ганвон за място в елита.