Кейлор Навас не получава твърде много шансове да пази за Пари Сен Жермен, но въпреки това беше включен в националния отбор на Коста Рика за Световното първенство в Катар. За 35-годишния вратар това ще бъде трети Мондиал в кариерата, а опитът му беше предпочетен пред други двама играчи на неговия пост.

Самият Навас беше пред напускане на Париж през лятото на тази година, но ръководството на ПСЖ така и не намери отговарящ на техните претенции купувач.

Селекционерът на националния отбор на костариканците Луис Фернандо Суарес обяви групата от 26 футболисти, в която няма кой знае какви изненади. Голямата липса е 33-годишният централен защитник на Бохум (Германия) Кристиан Гамбоа, който не може да вземе участие заради контузия. От играещите в Европа беше пренебрегнат полузащитникът Алонсо Мартинес, който има едва пет мача в белгийския Ломел. Алан Крус и Рандал Леал, които имат по 25 мача в отбора, също не са спечелили доверието. И двамата играят в първенството на САЩ съответно за ФК Синсинати и за Нешвил.

В отбора е и опитният капитан Брайън Руис, който е на 37 години и до момента е записал 145 мача за страната си. Селекционерът Луис Суарес заяви още преди месец и половина, че единственият сигурен за Световното е именно той.

Коста Рика е в група Е на първенството в Катар заедно с европейските гиганти Германия и Испания, както и с вечно амбициозния отбор на Япония.

Състав на Коста Рика за Световното първенство по футбол:

Вратари: Кейлор Навас (Пари Сен Жермен, Франция), Естебан Алварадо (Ередиано), Патрик Секейра (Луго, Испания)

Защитници: Франсиско Калво (Коняспор, Турция), Хуан Пабло Варгас (Милионариос, Колумбия), Кендъл Уостън (Саприса), Оскар Дуарте (Ал Уехда, ОАЕ), Даниел Чакон (Колорадо Рапидс, САЩ), Кейшер Фулер (Ередиано), Карлос Мартинес (Сан Карлос), Брайън Овиедо (Реал Солт Лейк, САЩ), Роналд Матарита (ФК Синсинати)

Полузащитници: Йелцин Техеда (Ередиано), Селсо Борхес (Алахуеленсе), Юстин Салас (Саприса), Роан Уилсън (Гресия), Херсон Торес (Ередиано), Дъглас Лопес (Ередиано), Джевисън Бенет (Съндърланд, Англия), Алваро Самора (Саприса), Антъни Ернандес (Пунтаренас), Брандън Агилера (Нотингам, Англия), Брайън Руис (Алахуеленсе)

Нападатели: Йоел Кембъл (Леон, Мексико), Антъни Контрерас (Ередиано), Йохан Венегас (Алахуеленсе)