Астра (Гюгево) обърна у дома резервите на Уест Хям с 2:1 в реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа и с общ резултат 4:3 се класира за плейофите на турнира.

Първата среща в Лондон бе завършила при резултат 2:2, но въпреки това мениджърът на „чуковете” Славен Билич предпочете да заложи предимно на резерви с оглед на факта, че Уест Хям гостува на Арсенал в първия кръг на Висшата лига тази неделя от 15:30 часа българско време. Карл Дженкинсън и Кевин Нолън бяха единствените футболисти в стартовия състав на гостите, играли като титуляри за Уест Хям през миналия сезон.

Английският тим започна повече от добре в реванша и поведе още в 3-ата минута, когато аржентинският халф Мануел Ланцини вкара за 0:1. Румънският тим обаче направи пълен обрат още до почивката след две попадения на Константин Будеску, разписал се в 32-ата и 36-ата минути. През втората част отборът от Гюргево запази аванса си, след като „чуковете” не намериха сили да отвърнат на удара. Така Астра продължава напред, а Уест Хям приключи с Европа, след като бе получил феърплей квота за участие.