Ница поднесе сензацията в 1/8-финалите на турнира за Купата на Франция и елиминира ПСЖ с 6:5 след изпълнение на дузпи на "Парк де Пренс". В редовното време двата тима завършиха 0:0 и по регламент веднага се пристъпи към изпълнение на дузпи. Леандро Паредес и Шави Симонс пропуснаха за ПСЖ, докато за гостите сгреши Анди Делор. Така Ница се класира за 1/4-финалите, където ще се изправи срещу Олимпик (Марсилия).

През първата част Марко Верати и Лионел Меси пропуснаха най-добрите положения за домакините. Италианецът не намери целта в 22-ата минута, когато бе изведен от Андер Ерера и топката премина на сантиметри от вратата. Малко преди почивката пък вратарят Марчин Булка спаси удар на Меси.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След паузата Джъстин Клуйверт от гостите на два пъти и Марко Верати, Лионел Меси и Килиан Мбапе от парижани не успяха да стигнат до гол от изгодни позиции. Така се стигна до дузпите, при които Морган Шнайдерлин релизира първо за гостите, а след това точни бяха последователно Лионел Меси, Жан-Клер Тодибо, Килиан Мбапе и Юсеф Атал. Леандро Паредес и Анди Делор направиха първите пропуски за двата тима и последваха нови точни изпълнения, дело на Дракслер, Гуири, Верати, Гесан и Бернат. Стигна се до седмо изпълнение за отборите, където опитният Данте реализира за Ница, а младият Шави Симонс пропусна и парижани изхвърчаха от надпреварата.