Двете големи звезди на Байерн Франк Рибери и Ариен Робен са стигнали до физическа саморазправа в съблекалнята след победата над Реал (Мадрид) с 2:1 в първия полуфинален сблъсък между двата тима в Шампионската лига.

Според немското списание „Шпорт Билд” французинът и холандецът се скарали толкова сериозно, че се наложило съотборниците им да ги разтървават. Причината за скандала е пряк свободен удар в добавеното време на първото полувреме, на удобна позиция фронтално срещу вратата на Реал. При тази ситуация Рибери, Робен и Тони Кроос влязоха в спор за това кой трябва да изпълни удара. В крайна сметка това бе Тони Кроос, а Робен избута назад Рибери. Французинът обаче се изнервил максимално и отправил остри реплики към съотборниците си още на почивката, а след мача е избухнал и опитал физическа саморазправа с Робен.

На следващия ден ръководството на Байерн спешно привикало двамата замесени да дадат обяснения за възникналия скандал. След това се е състояло извънредно заседание на босовете, които решили скандалът да бъде забравен на момента с оглед на важните предстоящи сблъсъци на баварците.

Очакванията са Рибери и Робен да изгладят търканията си и да бъдат титуляри за Байерн следващата сряда от 21:45 часа българско време на „Сантяго Бернабеу“ за реванша срещу Реал (Мадрид).