Треньорът на Байерн Юп Хайнкес включи френската звезда Франк Рибери лекувалият дълго време контузия нападател Марио Гомес в групата за гостуването на Валенсия в мач от петия кръг на Група F в Шампионската лига утре вечер от 21:45 часа.
 
29-годишният халф се завърна с контузия след контролата на Франция срещу Италия (2:1) в Парма миналата седмица и пропусна баварското дерби срещу Нюрнберг (1:1) през уикенда.
 
„Това не е проста контузия, но трябва да играя. Това е един много важен мач“, заяви Рибери преди заминаването си за Валенсия. Дали ще играе срещу „прилепите” ще бъде решено от Хайнкес в последния момент.
 
„Мисля, че ще успее. Всеки голям отбор има ключови играчи, от които е зависим. Франк Рибери бе в последните месеци най-добрият играч за нас“, сподели един от босовете на баварците Карл-Хайнц Румениге.
 
Нападателят Марио Гомес претърпя операция на левия глезен и не е играл за баварците този сезон, но замина с отбора за Валенсия. Той със сигурност ще остане на резервната скамейка.
 
Извън състава на Байерн за визитата на „Местая” останаха холандското крило Ариен Робен и бранителят Жером Боатенг, оплакващи се от различни травми.