Една от звездите на Байерн (Мюнхен) Франк Рибери отговори положително на въпрос дали решението на клубните босове да освободят холандския треньор Луис ван Гаал след края на сезона се е отразило положително на него и съотборниците му.

“Мисля, че да! Но решението се взима от ръководството. Ние трябва да играем и преди всичко да печелим. Аз отново се забавлявах на терена”, утвърдително отговори Рибери на въпроса на “Билд” дали решението на босовете е окрилило играчите за разгрома с 6:0 над Хамбургер.

27-годишният Рибери вкара един гол и асистира за още два при размазването на “хамбургерите”, а другата звезда на баварците Ариен Робен се отчете с хеттрик иасистенция. Успехът срещу Хамбургер определено показа реакцията на играчите след окончателното решение 59-годишният Ван Гаал да си тръгне през лятото.

“Бяхме любопитни да видим как ще продължи всичко. Беше важно да видим реакцията на отбора след три поредни загуби”, сподели един от босовете на баварците Карл-Хайнц Румениге.

“Имам чувството, че отборът спечели заради мен”, пък оптимистично заяви след победата Луи ван Гаал. Любопитно е обаче да се отбележи, че при нито един от шестте гола играч на баварците не отиде да се поздрави с холандския специалист.

Бастиан Швайнщайгер пък очаква настроението в отбора да се запази и за реванша с Интер от 1/8-финалите в Шампионската лига утре вечер. “Смятам, че след двата мача ще бъдем по-добрия отбор от Интер и заслужено ще продължим напред”, заяви 26-годишният халф на баварците. /БЛИЦ