Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд е под сериозна въпросителна за финалния сблъсък с Барселона в Шампионската лига на 27 май в Рим. Ако бранителят не успее да премине фитнес тестовете преди срещата от Висшата лига с Хъл този уикенд, със сигурност няма да вземе участие в мача срещу каталунците. 30-годишният футболист пропусна последните три мача заради контузия в прасеца, получена по време на тренировка.

„Надявам се Рио да е на линия за неделя. Ако не се оправи дотогава, ще бъде под сериозна въпросителна за другата сряда. Струва ми се, че все пак трябва да изиграе поне един мач. Малко в повече ще му дойде да излезе срещу Барса без да е играл в последните три седмици”, заяви Фъргюсън.

Рио не е играл от мача реванш с Арсенал на „Емирейтс”. Ако не се възстанови за двубоя с каталунците, Фърги ще разчита на Джони Еванс. „Няма никакъв проблем в това отношение. Въобще няма да се притеснявам да пусна Еванс на финала. Той е фантастичен през целия сезон досега. А е едва на 21 години”, допълни мениджърът на Манчестър Юнайтед.

Шотландецът обеща титулярно място на Джон О`Шей на финала срещу Барса. Шотландският мениджър заяви, че О`Шей е истински професионалист, който заслужава място в титулярната единадесеторка срещу Барса.

“Той може да играе навсякъде в защита, в халфовата линия, дори и в нападение. Джон има своето място на финала, защото го заслужава, той е фантастичен професионалист”, каза Сър Алекс на днешната си пресконференция./БЛИЦ