Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд е заплашен с наказание от три мача заради непристойно поведение по време на мача с Хъл Сити (4:0). На срещата в събота английският национал се сдърпа с нападателя на “тигрите” Крейг Фейгън.

Фърдинанд има срок до сряда вечерта, за да даде обяснение по случая. Ако случаят бъде решен по бързата процедура, то защитникът ще получи наказание от три мача. Ако тази санкция не бъде приета, ще има допълнително разглеждане на случая в четвъртък.

Дори и да бъде признат за виновен, Рио Фърдинанд ще може да играе за Манчестър Юнайтед в полуфиналния реванш от Карлинг Къп срещу Манчестър Сити в сряда вечерта. Тогава наказанието му ще започне да тече от неделя, когато “червените дяволи” гостуват на Арсенал.

Ако Фърдинанд не играе срещу “гражданите”,  той ще пропусне освен мача с “артилеристите” и този с Портсмут на “Олд Трафорд” на 6 февруари. В случай, че той е на терена утре вечер, тогава наказанието му ще изтече с финала на двубоя с Астън Вила на 10 февруари./БЛИЦ