Защитникът Рио Фърдинанд е взел решение да се откаже от участия в националния отбор на Англия. Основна причина за това е огромното му разочарование, след като разбра, че не е повикан за мачовете от Евро 2012.

“Аз повече изобщо няма и да помисля за националния отбор. Може да се каже, че най-вероятно приключих. След като не ме викат сега, когато има толкова контузени, малко вероятно е да ме повикат отново. Сега цялото ми внимание е насочено към Манчестър Юнайтед и това как да си върна бързо добрата форма", заяви Фърдинанд пред таблоида "Сън".

33-годишният Рио е изиграл 81 мача и три гола за Англия, но последният голям форум, на който е участвал е световното първенство през 2006 година. За “трите лъва” дебютира през 1997 г. "Трябва да призная, че не очаквах през 2006 г. да бъде последното ми голямо първенство. Наистина се надявах да изиграя 100 мача за Англия. По различни причини обаче това не се случи. Разочароващо е, но това ти показва, че никога не трябва да приемаш нищо за даденост във футбола", примирен е Рио.