Ривър Плейт победи у дома Атлетико Рафаела с 2:0 в мач от 13-ия кръг на „Торнео Финал” в Аржентинската примера дивисион и се доближи на точка от лидера Естудиантес.

Преди двубоя на стадион "Монументал" 87-годишният легендарен вратар на Ривър - Амадео Карисо, беше провъзгласен за почетен президент на клуба. Карисо има спечелени седем титли на страната с екипа на "милионерите" в периода между 1945-а и 1957-а година.

Крилото Карлос Карбонеро даде аванс в полза на домакините в 55-ата минута, а само четири минути преди края на редовното време съотборникът му Тео Гутиерес оформи крайното 2:0. В 76-ата минута вратарят на гостите Естебан Конде извърши нарушение в наказателното поле срещу Гутиерес и получи червен картон. Отсъдената дузпа беше пропусната капитана на столичани Фернандо Кавенаги. След успеха си Ривър Плейт е втори в класирането с 23 точки и само на точка от лидера Естудиантес, който победи като гост Килмес с 3:1 още в събота срещу неделя.

Другият голям аржентински гранд Бока Хуниорс завърши 0:0 при гостуването си на Колон. След равенството Бока заема 11-а позиция с 16 точки, докато Колон е трети с 22 пункта.