Ривър Плейт победи Бока Хуниорс с 2:0 като гост в среща от седмия кръг на аржентинското футболно първенство.

Първата добра възможност на стадион "Алберто Хакиндо Армандо", известен като "Ла Бомбонера", бе за Ривър Плейт в 11-ата минута, след като Марсело Херера навлезе опасно отдясно, но стреля във вратаря на Бока Серхио Ромеро. 

Четири минути по-късно Матео Сарачи от домакините проби добре и центрира опасно, а защитник на Ривър едва не си отбеляза автогол с изчистването си.

В 22-рата минута Леандро Гонзалес Пирес от гостите пробва опасен шут, но бе неточен. Десетина минути по-късно дойде и най-доброто положение за Бока в мача, като след центриране отляво Дарио Бенедето засече с глава, но Франко Армани спаси.

Ривър Плейт откри резултата в 40-ата минута. След разбъркване топката се озова в Енцо Перес, който пробва силен далечен шут, топката се отби в главата на Хосе Саломон Рондон и влетя в мрежата на Бока - 0:1.

Втората част започна с добри възможности и за двата отбора. Първо в 47-ата минута опасен далечен изстрел на Марсело Уейгант бе неточен. Шест минути по-късно опасен удар на Есекиел Барко от Ривър бе отразен с мъка от Серхио Ромеро в корнер.

По-добрата игра на гостите продължи, като Мануел Лансини също имаше добра възможност в 60-ата минута, но шутът му пак бе отразен от вратаря на Бока. Няколко минути по-късно последва сдърпване между двата отбора след груб на Матео Сарачи, като се наложи на главният съдия да се намесва с няколко жълти картона.

36-годишният Единсон Кавани се появи в игра за Бока в 69-ата минута и бе главно действащо лице само няколко минути по-късно, когато засече центриране след неубедителна изява на вратаря на Ривър Франко Армани, а топката срещна напречната греда. Кавани успя да довкара със задна ножица и взриви "Ла Бомбонера", но радостта на феновете на Бока бе кратка, тъй като попадението бе отменено заради засада и прегледът с ВАР потвърди правилността на това решение. 

До края на срещата Ривър Плейт пропусна шанс да отбележи втори гол, след като Факундо Колидио стреля неточно от удобна позиция. Гостите все пак до 2:0 в последните секунди на срещата, когато след добра контраатака влезлият като резерва Енцо Ернан Диас реши всичко след грешка в защитата на Бока. 

Ривър Плейт е на второ място в група "А" на класирането, докато Бока Хуниорс е на 10-а позиция в група "Б".