Ривър Плейт спечели 35-ата шампионска титла в историята си, след като победи Килмес с 5:0. Капитанът Фернандо Кавенаги вкара два гола за успеха.
 
„Милионерите“ завършиха на първо място в Кампеонато Финал, втората фаза на първенството, с пет точки аванс пред Бока Хуниорс, Естудиантес и Годой Крус. Сан Лоренсо спечели първата част от шампионата – Кампеонато Инисиал.
 
Ривър Плейт нямаше загуба в последните си седем мача за първенство, а успехът над Килмес беше осма поредна домакинска победа.
 
Бока Хуниорс излезе втори след победа над Химнасия (Ла Плата) с 1:0, а Естудиантес загуби с 1:2 от Тигре. Годой Крус се наложи с 2:1 над Расинг. Така трите тима финишираха с равен брой точки.
 
Това е първа титла за Ривър Плейт от 2008 г., когато начело на тима беше настоящият наставник на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне. Преди три години „милионерите“ изпаднаха от елита за първи път в историята си.
 
Победата на Годой Крус помогна на тима да запази мястото си в елита. В Аржентина изпадащите се определят на базата на резултатите на отборите в последните три шампионата. Архентинос Хуниорс и Ол Бойс изпаднаха, а Атлетико Рафаела ще играе плейоф за оставане в елита срещу Колон.