Аржентинският гранд Ривър Плейт е все по-близо до изпадането от елитната дивизия. Отборът загуби с 0:2 първия плейоф за оставане в Примера срещу Белграно. Слабите резултати на тима в последните три години, в съответствие със схемата на първенството в Аржентина, докараха тима до директен плейоф за спасение.

Домакините, които се борят за класиране в елита от Насионал “Б”, откриха резултата в средата на първата част чрез дузпа, реализирана от Сесар Мансанели. В началото на второто полувреме Сесар Перейра удвои за тима от град Кордоба. Тогава мачът беше прекъснат за 20 минути, след като фенове на Ривър нахлуха на терена, но органите на реда успяха да ги приберат на трибуните. Вторият мач е в неделя на стадион "Монументал". При победа с 2:0 Ривър ще остане в елита, след като по правилата в такъв случай облагодетелстван е елитният тим.

Ривър Плейт е рекордьор по титли в Аржентина - 33 и никога в историята си не е изпадал от елита. Клубът има сред отличията си два трофея Либертадорес, една Междуконтинентална купа, една Суперкупа и една Копа Интерамерикана./БЛИЦ