Ривър Плейт спечели с минималното 1:0 супердербито на Аржентина срещу вечния си съперник Бока Хуниорс. Зрелищният мач се състоя пред 66 000 зрители на стадион "Ел Монументал" при невероятна атмосфера.

Единственото попадение падна в 54-ата минута, когато след изпълнение на корнер централният защитник Жонатан Майдана скочи над всички и с глава вкара за 1:0. Любопитното е, че бранителят игра три сезона за Бока Хуниорс, а в момента защитава екипа на Ривър Плейт.

И двата гранда излязоха на терена с най-доброто, с което разполагат. В състава на домакините личаха имената на Матиас Алмейда и Ариел Ортега, а Бока бе воден от звездите си Мартин Палермо и Хуан Роман Рикелме. Вторият обаче се наложи да напусне терена в началото на второто полувреме, след като бе здраво наритан преди почивката от съперниците и не успя да продължи мача заради травма.

Домакините доминираха в по-голяма част от мача и дори пропуснаха възможността да запишат по-изразителен успех над кръвния си враг. С успеха Ривър Плейт сложи край на негативните си серии от 5 поредни дербита без победа над "жълто-сините" и 7 поредни мача без победа в Апертура 2010.

Победата изкачи "милионерите" на 8-ото място във временното класиране с 21 точки. Бока пък е на 15-ото място със 17. Водачи в Апертура продължават да бъдат Велес Сарсфийлд и Естудиантес, които са с актив от по 30 точки. /БЛИЦ



river1.jpg

3.jpg

2_1.jpg

boca.jpg

boca1.jpg