Левият бек на Фулъм Джон Арне Рийзе прекрати кариерата си в националния отбор на Норвегия. 32-годишният бранител е рекордьор по мачове за представителния отбор на родината си – 110 мача (16 гола).
 
“След дълъг размисъл реших да прекратя участието си в националния отбор. Навлизам в последните години от кариерата си. Трябваше да взема еднозначно решение, тъй като искам да играя още 3-4 години на клубно ниво”, заяви съотборникът на Димитър Бербатов във Фулъм.
 
Бившият играч на Ливърпул, Рома и Монако дебютира за Норвегия през 2000 г. в мач срещу Исландия. Преди 8 години като играч на Ливърпул той триумфира в Шампионската лига. В момента играе втори сезон във Фулъм.
 
“Джон Арне Рийзе винаги идваше с ентусиазъм в националния отбор. Той беше първи на тренировките и срещите с играчите. Уважавам решението му и му благодаря за представянето му в националния отбор”, заяви селекционерът на Норвегия Егил Олсен.
 
Норвежкият национален отбор е на четвърто място в Група “Е” от квалификациите за Мондиал 2014. Скандинавците изостават на четири точки от лидера Швейцария и на две от Исландия и Албания.